Glamping met Tortiga, het Brits Bakboek en kaas van De Lochtenberg.
Wat hebben ze allemaal gemeen? yours truly.

2 augustus 2020

Dat ik bezwijk voor lekkere kaas is al lang geen geheim meer. Dat ik hou van lekker eten al evenmin. Laat mij nu nog een zwak hebben voor alles wat inspirerend en vernieuwend is … Het Tortiga concept trok mijn aandacht. Ik ging op onderzoek en ontdekte een prachtig concept op een al even sublieme locatie….. Slaap deze zomer een nacht in een huisje van Tortiga in de tuinen van Beervelde.

Video afspelen

Het landloperke en de oude Landlopers kolonie, de koloniën van Weldadigheid Merksplas en De Lochtenberg. 

Als je in het begin van de negentiende eeuw aan de bedelstaf en je daarbovenop overlast veroorzaakte, dan werd je naar één van de kolonies gestuurd. Hele families, landlopers, bedelaars en weeskinderen werden er samengebracht om er het leven van de landbouw aan te leren. Een nieuw sociaal engagement om de minderbedeelden zelfvoorzienend te leren zijn. In 1993 kwam er een eind aan dit systeem. De strakke rechtlijnige site kan je op vandaag bezoeken.

Plantaardig, mooi en traditioneel. De sleutelwoorden voor het Landloperke.

Nu was het niet ver zoeken voor de heren van De Lochtenberg om hun nieuwste creatie een passende naam te geven. Het kaasje kreeg heel toepasselijk de gepaste naam Het Landloperke. Verder vinden de kaasmakers hun inspiratie in het verre Spanje en Portugal. Die inspiratie vindt je terug in het mooie kanten jasje dat het kaasje siert en in het gebruik van plantaardig stremsel. Twee traditionele eigenschappen van zijn Spaans- Portugese origine. Heerlijk romig met het heerlijke lip-filmende beleving dat elke volvette kaas typeert.

de lochtenberg kaas

Het Brits bakboek van Regula Ysewijn, lekkere inspiratie als bijgerechtje bij mijn kaasje.

Is het nu een Belgisch Britse of een Britse Belgische? Geboren en getogen in België maar met een grote dosis Britse liefde, met de paplepel ingegeven door haar ouders, schreef Regula het mooie Brits BakboekHet boek staat vol heerlijk hartige en zoete Britse baktradities. Ik maakte er de Clapcakes uit om te combineren met mijn Landloperke. Heerlijk krokante crackers die je makkelijk op voorhand kan klaarmaken om mee te nemen voor de picknick.

Tortiga, modular cabins. When Architecture meets Nature. Een sterke leuze die de uitvinders van Tortiga heel ernstig nemen.

Uniek is wel het minste wat je kan zeggen van deze Tortiga slaapcabines. Een cabine is het in mijn beleving totaal niet. Het is eerder een luxe verblijf te midden van de natuur. Met eigen badkamer, originele tuinmeubeltjes, zachte dekentjes en het mooiste uitzicht vanuit je bed dat je je maar kan wensen. Tijdens je verblijf kan je genieten van de heerlijke Tortiga bar met hapjes en drankjes. De bar is op wandel afstand van je “cabine” maar als je je liever op je wenken laat bedienen …dan kan dat ook ! Dit belooft een heerlijke zomer met de meest fabelachtige staycation ever!

tortiga logo