Mijn Belgisch kaascafé

Voila! Een persoonlijke bijdrage aan ons kaaslandschap … in het Oost Vlaams mijn dialect “Leeds”.

Omdat ons land zo veel verschillen bevat, elk deeltje heeft zijn eigen cultuur, gewoontes en dialecten, neem ik jullie mee om deze verscheidenheid te ontdekken en vooral weerspiegeld te zien in de vorm van … kaas.

Wat mag je verwachten? In eerste instantie kaas. Leuke eenvoudige en pure combinaties, maak het makkelijk lekker zelf, tips voor vakantie in eigen land, staycation en nog veel meer.

De eerste filmpjes zijn natuurlijk opgenomen van in “mijn kot”. Later gaan we op bezoek op de boerderij van de kaasmakers zelf, allemaal onder de noemer #caféfromage.

Bergerie d’Acremont in Café Fromage

Yin en Yan, dat zijn Peter en Barbara van Bergerie d’Acremont. De inleiding die ik destijds in mijn boek “De Kunst van Kaas” schreef, is vandaag nog even actueel. Peter, de heerlijke chaoot en Barbara, de stem van de rede.

Lees meer »