17 juli 2020

Op een zonnige dag bestijg ik mijn stalen ros (mijne vélo ;-)) en rijd richting De Vierhoekhoeve . Ik kijk al uit naar mijn bezoekje aan de immer vrolijke Pieter en zijn vrouwtje Hilde. De twee zijn de drijvende kracht achter het concept De Vierhoekhoeve. Kinderboerderij, kaasboerderij, hoevewinkel met de beste advocaat die je mijlenver kan krijgen en ja, lekkere ijsjes!

Iets rood met witte polkadots gespot? Dan ben je aan het juiste adres, De Vierhoekhoeve.

Op de hoeve, op markten of evenementen? De vrolijke vierhoekhoevenaars en hun producten herken je van ver. Hun kenmerk? Vrolijke witte en rode polkadots. Ben je in de buurt? Breng ze zeker een bezoekje om dat lekker hoevefood te ontdekken. 

Picknick met tripel Karmelietbier en tripel Karmelietkaas.

Ik kan mij op het gezellige terras van De Vierhoekhoeve installeren maar dat is voor een andere keer. Ik weet een boterbloemveld zijn waar ik mijn zinnen op gezet heb. Eerst dat begeerlijke stukje kaas bemachtigen uit de hoevewinkel om het biertje te vergezellen dat ik in mijn koeltas heb meegenomen.

Als ik met de fiets op stap ben zit mijn fietstas altijd vol lekkers. De innerlijke mens wil ook wat nietwaar.  Omdat ik deze keer een Tripel Karmeliet heb meegenomen kies ik voor het bijbehorende kaasje. Een kaasje gerijpt met Tripel Karmeliet. Lekkere hartige smaken met heerlijke hop aroma’s.

karmelietkaas vierkant
© foto Jan Crab

Kaas met bier of is het bier met kaas? Zoals het iedere goede Belg betaamt, houdt Pieter van onze bieren en onze kazen.

Gelukkig had ik mijn bierkeuze op voorhand al gemaakt want er zijn maar liefst 50 varianten bierkaasjes om uit te kiezen. Van keuze stress gesproken. Die bierkaasjes zijn Pieters specialiteit. Als een goede Belg houdt hij van onze bieren en onze kazen. Inspiratie genoeg om daar zijn ding mee te doen. Aan de basis van alle kazen ligt natuurlijk kwalitatieve rauwe hoevemelk. Die hoevemelk komt van hun 60 koeien tellende kudde die verwend worden door de vele bezoekjes van jong en oud.

 
 

Tijdens de vrolijke boerderijklassen kunnen jouw kids en tieners, zich volledig laten gaan om boer en boerin te spelen.

Tijdens de boerderijklassen worden de kids ondergedompeld in het leven op een moderne zuivelboerderij. Dat gaat van koeien melken tot knuffelmomenten, naar de dieren voederen, wol spinnen en pannenkoeken bakken. Ondertussen experimenteren de tieners op een heus barbecue kamp om je nadien thuis van jouw culinaire sokken te blazen.

Boerderijbus foto vierkant

Zeven generaties brouwen Tripel Karmeliet volgens een eeuwenoud drie granen recept.

Het recept voor de hartige Tripel Karmeliet vindt zijn oorsprong in de 17de eeuw in het Karmelietenklooster van Denderdemonde. Het bier werd nieuw leven ingeblazen door brouwerij Bosteels die zich in het Dendermondse Buggenhout bevind.

Tripel Karmeliet, een blonde tripel van 8% alcohol met tweede gisting op fles. Het wordt gebrouwen op basis van de drie granen namelijk haver, tarwe en gerst.